محلول پاشی همیشه با اما و اگرهای زیادی همراه است.
آیا محلول پاشی ضروری است؟ آیا قبل از آبیاری یا بعد از آبیاری محلول پاشی کنیم؟ آیا در هوای مرطوب میشود محلول پاشی کنیم؟ و…
اصولا محلول پاشی بعنوان یک راه موثر و فوری برای برطرف کردن کمبودهای خفیف است بعنوان مثال نرم آهن ۱۰۰ پی پی ام در برگ است اگر میزان آهن به ۸۰ پی پی ام برسد محلول پاشی بسیار موثر است. اگر میزان آهن ۲۰ باشد شما هرگز با محلول پاشی نمیتوانید نیاز درخت را برطرف کنید.
در شرایط آب و هوایی کشت پسته معمولا در اردیبهشت ماه شرایط جذبی برگ بسیار بالاست و فرصت مناسبی است در شرایط قلیایی خاک های ما که مانع جذب ربز مغذی هایی مثل آهن، مس، روی و منگنز میشود از محلول پاشی استفاده کرد.
اکر غلظت محلول پاشی از یک در هزار بیشتر باشد نباید در شرایط تشنگی درخت محلول پاشی کرد چون موجب سوزندگی میشود و باید این چنین محلول پاشی ها را بعد از گذشت ده روز از آبیاری انجام داد.
اگر غلظت محلول پاشی کمتر از یک در هزار بود که عمدتا شامل مواد هورمونی یا شبه هورمونی میشود و معمولا در حد پی پی ام است بهتر است قبل از آبیاری باشد چون جذب آب توسط برگ بهتر انجام میشود. و زمانی که گیاه آب خورده باشد این مواد نمیتوانند به داخل برگ نفوذ کنند.. در شرایط رطوبت خیلی بالا محلول پاشی توصیه نمی شود اولا بدلیل خیس بودن سطح برگ خیلی سریع محلول غذایی شره میکند و به هدر میرود همچنین گزارش هایی از خسارت محلول پاشی در هوای مرطوب اعلام شده است.
محلول پاشی در زمانی که گلها باز شده اند میتواند باعث آسیب به کلاله گل شود و موجب پوکی، میوه های ناقص و نهایتا کاهش محصول شود.
محلول پاشی در زمان گرده افشانی اثر منفی بر گرده افشانی دارد.