همیشه بحث اقتصادی بودن برنامه کودی مطرح است و کشاورز سعی دارد کمترین هزینه را انجام دهد که از یک دیدگاه کاملا درست و صحیح است. اما در این کار آنقدر افراط شده است که باعث ایجاد یک دایره بسته شده و کشاورز را به استیصال رسانده است یعنی هزینه کودی کم موجب ضعف درخت شده به نحوی که جبران همان هزینه را نمیکند و کشاورز مرتب مقروض تر میشود.
در اینجا دو تا سوال مطرح است که پاسخ دادن به آنها میتواند مسیر اقتصادی باغ را از نظر هزینه مشخص کند.
۱- تفاوت ریالی یک برنامه کودی خوب با یک برنامه کودی معمول ( برنامه کاملی نیست و فقط بعضی از نیاز ها را تامین میکند) در هکتار چقدر میباشد؟ من دستم را بالا گرفتم اگر این تفاوت حد اکثر ده میلیون تومان باشد آیا ارزش دارد؟ به فرض فقط تفاوت پوکی در یک تن محصول ۳۰ درصد باشد یعنی باغ با تغذیه خوب ۲۰ درصد پوکی و باغ با تغذیه معمول ۵۰ درصد پوکی داشته باشد تفاوت در آمد کشاورز بیست و هفت میلیون تومان میشود. در حالی که تغذیه خوب خیلی از پارامترهای باغ تغییر میدهد کیفیت محصول، میزان محصول سال آینده و…..
سوال دوم که ذهن خیلی ها را مشغول کرده است
۲- برنامه تغذیه خوب چطور پیدا کنیم؟ خیلی ها ادعا میکنند ولی در عمل جواب نمیدهد و در پایان فصل هزار دلیل را مطرح میکنند بعنوان مثال هوا گرم بود باران آمد فلان کود را دیر دادی و فلان کود را زود و…..
صحبت های به حقی هست اما دلیل نمیشود که کشاورز دنبال حل مشکل خود نباشد. اگر تولید کننده یا فروشنده ای ادعایی کرد میشود در یک سطح کوچک امتحان کرد و اگر جواب داد در سطح وسیع استفاده شود. از همه مهمتر این است که کشاورز باید یاد بگیرد دنبال برنامه کامل تغذیه باشد نه اینکه از هر که رسید یک کیسه کود بگیرد و استفاده کند. دیگر در دنیا منسوخ شده است که دنبال فقط کود حیوانی باشیم و چال کنیم و در خاک بریزیم و منتظر برداشت محصول باشیم.
جهت مشاوره و دریافت توصیه کودی کامل، می توانید از طریق ارتباط با بخش کارشناس فنی شرکت برافزا کشاورز پارس با شماره های زیر تماس گرفته و با تکمیل فرم پرسشنامه باغی خود ،باغ،درختان و هزینه های خود را مدیریت کنید.
۰۹۱۳۶۹۹۰۰۳۷-۳۹ و ۳۹-۰۳۴۳۴۲۶۰۰۳۷ و ۰۳۴۹۱۰۱۳۷۷۰