استفاده از اسید هیومیک این ایام بسیار توصیه می‌شود اما بسیاری پتاسیم هیومات را با اسید هیومیک خالص اشتباه می‌گیرند. اسید هیومیک یک ماده آلی که از پوسیده شدن جانداران زنده در چند صد هزار سال پیش حاصل شده است و عمدتا در مناطقی که ذخایر ذغال سنگ دارند یافت می‌شود که لایه های رویی معادن ذغال سنگ دارای ذخایر اسید هیومیک است. اسید هیومیک به هیچ وجه در محیط اسیدی و خنثی حل نمی‌شود و در خاکهای قلیایی بعنوان بهترین کلات کننده آلی عمل می‌کند. تاثیر به سزایی بر روی شوری دارد و عناصر غذایی تثبیت شده در خاک را آزاد می‌کند. اسید هیومیک بعنوان یک ماده آلی فعال موجب افزایش فعالیت های بیولوژیکی خاک می‌شود.

زمان مصرف آن در ماه‌های پایانی سال بهمن و اسفند ماه میباشد و اگر خلوص کود حدود پنجاه درصد باشد بین یک تا چهار تن در هکتار (بسته به شرایط خاک و گیاه) می‌تواند توصیه شود. این فرم اسید هیومیک پودر یا گرانول جامد بوده و به تدریج در خاکهای قلیایی حل شده و نقش خود را بازی می‌کند.

یکی از محصولات هیومیک  که در کشاورزی استفاده فراوان دارد پتاسیم هیومات است که معمولا بسیاری آنرا بعنوان اسید هیومیک می‌شناسند در صورتیکه pH پتاسیم هیومات بین ۱۰ تا ۱۱ میباشد که به شدت قلیایی است. ای محصول از حل شدن اسید هیومیک در محلول KOH بدست می آید و به دو صورت مایع و جامد عرضه می‌شود. نوع مایع آن در بازار ایران متاسفانه دارای نمونه های تقلبی است که با استفاده از ملاس چغندر تولید شده اند که به راحتی می‌توان با اندازه گیری PH نوع تقلبی را تشخیص داد.اما نوع جامد آن با حلالیت بسیار بالا که مقادیر کم آن می‌تواند آب را کاملا سیاه کند کمتر نمونه تقلبی دارد و با توجه به قیمت و خلوص استفاده فرم جامد بیشتر صرفه اقتصادی دارد . مصرف پتاسیم هیومات با آب آبیاری در فصل رشد توصیه می‌شود و میزان مصرف آن در هکتار بسته به نوع محصول و نو ع خاک  از ده کیلو تا  چهل کیلو میباشد که بهتر است در دو تا سه نوبت آبیاری استفاده شود.

این نوشته در پسته ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *