ریشههای گیاه پسته در فصل زمستان خواب هستند. از طرف دیگر، در اواخر فصل پاییز نیز کود دهی مناسب برای استحکام و پایداری جوانهها تا سال آینده با عناصر مناسب انجام شده است. توجه کنید که کشاورز پارس به هیچ عنوان محلول پاشی بعد از برداشت محصول را پیشنهاد نمیکند. به همین دلیل وظیفه باغدار بعد از این برهه و آغاز فصل زمستان، قبل از اینکه درختان غیر فعال شوند و به خواب زمستانه بروند، اصلاح خاک درختان است. اما بهترین کود پسته برای فصل زمستان کدام است؟
بسیاری از کارشناسان و متخصصان معتقدند که بهترین زمان تغذیه گیاه پسته و اصلاح خاک آن، زمانی است که ریشههای گیاه در خواب هستند. در این زمان میتوان با استفاده از عملیات اصلاحی خاک درختان پسته، کیفیت محصولات سال بعد را تضمین کرد. اما از آنجا که ریشهها خواب هستند، این عملیات شرایط ویژه خود را خواهد داشت. اگر باغدار بتواند این شرایط را رعایت کند، سال آینده پستههایی خندان، بدون برگ زرد و بدون پوکی خواهد داشت.
در این مقاله از وب سایت برافزا کشاورز پارس، با اهمیت کود پسته و بهترین نوع آن برای فصل زمستان آشنا خواهید شد. این شرکت مفتخر است که از سال 1389 به عنوان یک شرکت دانش بنیان به باغداران پسته کمک کرده تا بهترین و با کیفیتترین محصولات را برداشت کنند. اگر شما نیز باغدار پسته هستید و به تجهیزات و یا مشاوره تخصصی نیاز دارید، میتوانید با ما ارتباط بگیرید تا بهترین پسته سال را برداشت کنید.
عملیاتهای اجرایی هر ماه در فصل زمستان
همانطور که میدانید، عناصر مختلفی برای رشد پسته لازم هستند. هر یک از این عناصر وظایف مختلفی را در رشد پسته دارند و یکی از جنبههای مهم آن را پرورش میدهند. این عناصر عبارتند از: پتاسیم، نیتروژن، بور، منگنز، روی، مس، فسفر، کلسیم، آهن.
از این رو باید این مواد به درستی به خاک برسد تا درختان در خواب نیز تغذیه شوند. کارشناسان متخصصان برافزا کشاورز پارس معتقدند که در فصل زمستان نیازی به کود دهی به درختان پسته نیست. چرا که در 3 فصل دیگر سال به اندازه کافی درختان با کود هادر 13 تغذیه شدهاند. در این فصل یک باغدار باید به عملیات اصلاح خاک بپردازد. این عملیات در هر ماه از سال متفاوت بوده و به شرح زیر میباشد:
دی ماه
به طور کلی عملیات اصلاحی که باید در دی ماه انجام شود، به شرح زیر است:
- کلسیم شیمیایی
- هرس در شرایط خاص
- بیس هیومیک
- آبیاری سنگین زمستانه
کلسیم شیمیایی هادر
این محصول به طور کامل و 100 درصد در آب حل میشود و فاقد ازت است. برای آبشوییهای زمستانه نیز از آن استفاده میشود. کلسیم شیمیایی میتواند به طور چشمگیری شوری خاک که از نمکهای شیمیایی حاصل میشود را از بین ببرد. از این مواد میتوان در سیستمهای آبیاری زیر سطحی کم فشار نیز استفاده کرد. بهبود ساختمان و نفوذپذیری بیشتر خاک در مقابل آب و هوا نیز از دیگر مزایای این محصول است.
کلسیم شیمیایی باعث افزایش توسعه ریشه در خاک و همچنین جذب راحتتر عناصر مغذی به واسطه ریشه میشوند. در نهایت این ترکیب باعث میشود تا محصولات شما در واحد سطح افزایش یافته و کیفیت و طول عمر انباری محصول نیز ارتقا یابد. میزان مصرف کلسیم شیمیایی 50 کیلوگرم در هر هکتار بوده و میزان کلسیم آن 18 درصد است. گفتنی است که عامل تثبیت کنندهای که در این ترکیبات استفاده شده، اسیدهای ارگانیک میباشد.
هرس در شرایط خاص
در برخی شرایط خاص ممکن است درختان پسته احتیاج به هرس داشته باشند. تشخیص این وضعیت با باغدار است. اگر احساس کردید که درختان احتیاج به هرس دارند، میتوانید در این ماه از فصل زمستان آنها را هرس کنید تا اصطلاحا کمی جان بگیرند.
بیس هیومیک
بیس هیومیک همان هادر 2 است. بیس هیومیک، فرمول خاصی از هیومیک اسید میباشد که به عنوان اصلاح کننده موثر در خاکهای شور و قلیایی استفاده میشود. این فرمول کودی با تخلیه متعادل نمکها از خاک، شرایط مناسب رشد برای گیاهان را فراهم میکند. اساس اثربخشی این محصولات به شرح زیر است:
- با بهبود ساختمان خاک و افزایش قطر لولههای مویین، موجب کاهش حرکت نمکها به سطح خاک میشود.
- با مواد کلوئیدی موجم تنظیم بار الکتریکی خاک شده و آزادسازی کاتیونها و آنیونها به نحو موثری بر اساس نیاز گیاه صورت میگیرد.
بیس هیومیک بر اساس شوری خاک باید بین 1 تا 2 تن در هر هکتار (برای خاکهای شور 2 تن و برای خاکهای غیر شور 1 تن در هر هکتار) هر 3 تا 4 سال یک بار همراه با آخرین آب قبل از سبز شدن درختان به صورت گندم پاشی تکرار شود. نکته اینکه جریان آب ورودی در کرت باید ملایم باشد. چرا که در غیر این صورت باعث جابهجایی بیس هیومیک میشود.
آبیاری زمین باغ پسته
تبخیر و تعرق درختان حتی بعد از برداشت محصول نیز ادامه دارد. از همینجا متوجه میشویم که درختان هنوز بعد از برداشت هم بیدار هستند. برای حفظ جوانههای سال بعد باید در این موقعیت (پس از برداشت محصول) درختان را آبیاری کرد.
از دیگر مسائلی که اهمیت آبیاری به درختان پسته را دو چندان میکند شوری خاک است. معمولا در زمان برداشت محصول، چون آبیاری کمتر و با تاخیر صورت میگیرد، نمک در اطراف ریشه بیشتر میشود. در مناطقی که آب و خاک شوری دارند، همین شوری خاک باعث میشود رشد گیاه متوقف شود و یا در اثر سوختگی و چروک شدگی، از رشد کافی شاخهها جلوگیری شود. بیس هیومیک در این شرایط نیز میتواند به کار درختان آید.
آبیاری به موقع و مناسب درختان در تحلیل این نمکها اثرگذار است. بنابراین درختان باغ پسته علاوه بر کود دهی باید آبیاری منظم و به موقع و مکفی داشته باشند.
بهمن ماه
به طور کلی عملیات اصلاحی که باید در بهمن ماه انجام شود، به شرح زیر است:
- روغن پاشی زمستانه
- هرس حتما تعطیل شود
- کاشت بذر دهان بسته
- برگرداندن منداب به خاک حداقل 10 روز قبل از تورم جوانهها
- بیس هیومیک
اسفند ماه
به طور کلی عملیات اصلاحی که باید در اسفند ماه انجام شود، به شرح زیر است:
- هرس ناخن گیری اکبری و احتمالا کله قوچی
- هرس سربرداری برای پیوند لولهای
- هرس سربرداری فرم و شاخههای بلند فندقی
- کاشت نهال
- آغاز کودهای استارته (هادر 13-1)
- کاشت بذر در خزانه و زمین اصلی
- برگرداندن منداب به خاک
آغاز کودهای استارته (هادر 13-1)
اواخر اسفند ماه، وقت تورم جوانههای پسته میباشد. در این زمان هم کود دهی باغ به کمک عناصری در گرده افشانی و عمل تلقیح، تاثیر مستقیم و موثری دارد. این مرحله بسیار ضروری است و باید با نهایت دقت و حوصله انجام شود. از میان عناصر غذایی مهم، روی و بور و ازت از دیگر عناصر در این فصل مهمتر هستند. توصیه کشاورز پارس به شما استفاده از کودهای هادر 13-1 است. این کودها از اوایل اسفند ماه (همراه با آخرین آب قبل از سبز شدن درختان) شروع میشود و نهایتا تا نیمه اردیبهشت ادامه مییابد که شامل تمام عناصر میکرو (آهن، مس، منگنز، روی، بور و مولیبدن) و عناصر ماکرو با تاکید بر دو عنصر فسفر و ازت میباشد.
توجه داشته باشید که برای برداشت محصولات خوب باید وقتی فرایند تغذیه را شروع کنیم که گرده افشانی و تشکیل گل و خوشه هنوز انجام نشده است. البته متاسفانه اکثر باغدارها از روزهای اول اردیبهشت (که خوشه در آن زمان کامل است) شروع به تغذیه میکنند. در صورتی که زمان صحیح آن، اواخر اسفند ماه است.
بیشترین تاثیر تغذیه بر محصولات سال جاری زمانی است که خوشهها تشکیل و باز شده باشند. اگر این کار را دیرتر انجام دهید، تاثیر آن را در محصولات سال بعد خواهید دید، نه همان سال. این اعمال بر پوکی پستهها نیز اثر دارند. در آغاز این فصل، جوانهها سریعتر از ریشه درختان فعالیت خود را شروع میکنند و رشدشان آغاز میشود. اگرتغذیه مناسبی در این زمان صورت نگیرد، برخی از جوانهها باز نمیشوند. اگر هم باز شوند، فقط برخی از آنها روی هر خوشه دانه خواهند داشت.
کودهای هادر 13 برافزا کشاورز پارس
ما به شما باغداران عزیز پیشنهاد میکنیم به جای خریداری انواع کود پسته برای زمستان که بسیار هم هزینهبر و پر زحمت هستند، کودهای مقرون به صرفه و پر کاربرد هادر 13 برافزا کشاورز پارس را تهیه کنید. این کودها تمام عناصر مورد نیاز باغ شما را در بر داشته و به راحتی میتوانند کمبودهای آن را جبران کنند. میدانید که تمام این عناصر در کنار هم به ایجاد محصولاتی با کیفیت و سنگین وزن کمک میکند. به همین دلیل میتوانید به کمک این کود پر کاربرد، به چنین محصولاتی دست پیدا کنید.
کودهای هادر در دو بسته بندی 1 و 2 موجود هستند:
- هادر 13-1: این کود از اوایل اسفند ماه (همراه با آخرین آب قبل از سبز شدن درختان) شروع میشود و نهایتا تا نیمه اردیبهشت ادامه مییابد که شامل تمام عناصر میکرو (آهن، مس، منگنز، روی، بور و مولیبدن) و عناصر ماکرو با تاکید بر دو عنصر فسفر و ازت میباشد.
- هادر 13-2: این کود از خرداد شروع شده و تا تیر و مرداد ادامه پیدا میکند. در این کود تاکید بر میزان پتاسیم بالا و ازت و فسفر کم است. تمام عناصر میکرو به غیر از بور در ترکیب وجود دارند.
مزایای کودهای هادر 13 برافزا کشاورز پارس
کودهای هادر 13، بهترین و با کیفیتترین کود پسته برای زمستان است که به خوبی میتواند تمامی عناصر مورد نیاز درختان پسته را در دسترسشان قرار دهد. در نتیجه شما باغداران عزیز بهترین محصولات را برداشت کرده و به بیشترین محصولات دست پیدا خواهید کرد. بنابراین کودهای هادر 13 کشاورز پارس را از دست ندهید.
از مزایای این کود پسته برای زمستان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هادر 13 یک کود کامل بوده و شامل هر 13 عنصر غذایی مورد نیاز درخت میباشد.
- کاملا محلول بوده و به راحتی میتوان آن را در سطح خاک در آبیاری غرقابی و یا اضافه نمودن به آب آبیاری در آبیاریهای تحت فشار و موضعی به کار برد.
- رعایت نسبت عناصر موجود در فرمون با توجه به نیاز فصلی درختان پسته است و همچنین در نظر گرفتن اینکه زیاد بودن یک عنصر مانع جذب عناصر دیگر نمیشود.
- غلظت مناسب هر یک از عناصر که با انجام تستهای آزمایشی و با شناخت کامل از نیاز گیاه به دست آمده
- مورد مهم بعدی تعیین زمان مناسب کود دهی است که اهمیت بسیار زیادی در تغذیه مطلوب دارد. عناصر غذایی در زمانهایی در اختیار گیاه قرار میگیرد که به آن نیاز دارد و توانایی جذب آن را دارد. با هر نوبت آبیاری عناصر مورد نیاز با مراحل رشدی را در اختیار گیاه قرار میدهد.
- کشاورز میتواند هزینههای کود دهی را در طول سال تقسیم کند. در حالی که در کود دهی با سایر روشها 90 درصد هزینه قبل از سال اتفاق میافتد.
کودهای هادر 13 برافزا کشاورز پارس
شرکت برافزا کشاورز پارس یکی از شرکتهای فعال در زمینه نهادههای (کودهای) کشاورزی در کشور است که در تاریخ 08/02/1389 با شماره 2513 به ثبت رسیده است. برافزا افتخار این را دارد که در زمره شرکتهای دانش بنیان به حساب میآید . دفتر مرکزی این شرکت در شهرستان رفسنجان واقع شده و دارای نمایندگیهای متعدد در سطح کشور میباشد .این شرکت در حال حاضر بالغ بر 29 محصول را در بازار عرضه نموده که با تلاش روز افزون بر آن است تا در جهت افزایش کیفیت محصولات خود گامی بلند برداشته و رضایتمندی مشتریان خود که جز سرمایههای بزرگ خود می داند را به ارمغان آورد .
همچنین لازم است بدانید که گروه متخصصین برافزا کشاورز پارس حاضرند تا از باغات پسته شما تا سه جلسه بازدید رایگان کرده و توصیه نامه و مشاوره لازم را به شما ارائه کنند. اگر شما نیز از محصولات باغ پسته خود رضایت ندارید و یا در فکر افزایش کیفیت محصولات خود هستید، میتوانید با شماره تلفنهای 034-34255305 / 034-34260037-39 تماس گرفته و مشاوره دریافت کنید.
باسلام واحترام ازمطالب خوب تون خدمت شما باید عرض کنم که کود هادر بیست هیومیک ۱۳/۱و۱۳/۲ برای آب وخاک شور هم کارایی دارد ؟ EC آب حدوداً بین ۱۲تا۱۳میباشد بفرمایید که برای آب شور باید چیکار کنیم تا حاشیه خشکی درختان برطرف بشه. ممنون از راهنماییتون باسپاس فراوان
سلام وقت بخیر. بیس هیومیک برای اصلاح شوری و قلیایی خاک استفاده می شود که شما میتوانید استفاده کنید. و همچنین کود هادر 13 را میتوانید استفاده کنید و بسته به نوع ابیاری و شوری اب مقدار مصرف متفاوت می شود.