کود ماکرو چیست؟ کودهای مختلفی توسط شرکت‌های تجهیزات کشاورزی و… تعبیه شده است که عناصر مورد نیاز گیاه را به آنها برسانند. اما تمامی این کودها، دو عبارت مشخص به نام کود ماکرو و کود میکرو را شامل می‌شوند. آیا تا به حال با دو عبارت کود میکرو و کود ماکرو آشنا بوده‌اید؟

 در این مقاله از وب سایت برافزا کشاورز پارس، با کودهای ماکرو و میکرو و مشخصات هر کدام آشنا خواهید شد. این شرکت مفتخر است که از سال 1389 به عنوان یک شرکت دانش بنیان به باغداران پسته کمک کرده تا بهترین و با کیفیت‌ترین محصولات را برداشت کنند. اگر شما نیز باغدار پسته هستید و به تجهیزات و یا مشاوره تخصصی نیاز دارید، می‌توانید با ما ارتباط بگیرید تا بهترین پسته سال را برداشت کنید.

کود ماکرو و میکرو

گیاهان برای رشد نیاز به عناصر و ترکیبات مختلفی دارند. اگر این ترکیبات و محصولات به درستی به آنها برسد، کشاورز یا باغدار بهترین محصول را برداشت می‌کند. بنابراین از اصلی‌ترین وظایف یک کشاورز و باغدار، آشنایی با کودهای مختلف و انتخاب بهترین کود برای گیاهان و درختان خود است.

کودهای ماکرو، کوهایی هستند که می‌توانند عناصر مهمی که گیاه برای رشد خود همواره به آنها نیاز دارد را در اختیارش قرار دهد. به این عناصر، عناصر پر مصرف گفته می‌شود.

در مقابل، کودهای میکرو وجود دارند. کودهای میکرو، کودهایی هستند که عناصری را در اختیار گیاه قرار می‌دهند که کمتر مصرف می‌شوند. در نتیجه به این عناصر، عناصر کم مصرف گفته می‌شود. 

در ادامه، با عناصر پر مصرف و کم مصرف گیاهی آشنا خواهیم شد:

  • عناصر پر مصرف: فسفر – ازت – پتاسیم – منیزیم – کلسیم
  • عناصر کم مصرف: روی – مس – آهن – بور – منگنز

کودهای ماکرو و نقش عناصر آن در رشد گیاه

کودهای ماکرو و نقش عناصر آن در رشد گیاه

کودهای ماکرو، کودهای سنتتیکی هستند که عناصری همچون فسفر، ازت، پتاسیم، منیزیم و کلسیم دارند. این کودها را به عنوان کودهای NPK می‌شناسند. گیاهان بخشی از عناصر مغذی مورد نیازشان را از خاکی که در آن ریشه دارند تامین می‌کنند. اما دیگر مواد مغذی را باید از کود دریافت کنند. این عناصر نقش‌های مختلفی دارند. اما اصلی‌ترین عامل در سرسبزی و رشد گیاه، نیتروژن  است. گیاه همواره در هر بخش از رشد خود به نیتروژن نیاز دارد.

ازت

باغداران به سختی می‌توانند از خاک  باغ تشخیص دهند که مقدار ازت آن کم یا زیاد است. اما ازت یکی از عناصر مهم و حیاتی برای رشد پسته‌ها به شمار می‌آید. مکفی بودن ازت خاک بستگی به عمق تعیین شده برای تراکم ریشه درختان و همچنین نمونه برداری از خاک دارد. مقدار بحرانی ازت خاک که باعث آسیب به محصولات می‌شود 0.2 تا 0.1 درصد است.

اما این مقدار برای بررسی میزان ازت خاک است. باغداران از طریق بررسی برگ‌ها راحت‌تر می‌توانند به کمبود ازت خاک پی ببرند. حد بحرانی ازت در برگ درخت پسته تقریبا 2 تا 2.2 درصد از ماده خشک می‌باشد.

در اوایل فصل رشد، اگر برگ‌های پایینی درخت نسبت به برگ‌های بالایی کم‌ رنگ، ریز و کم رشد‌تر باشند و بیشتر از برگ‌های بالایی بریزند، نشانه این است که میزان ازت درخت شما بسیار کم است.

در ابتدای فصل پاییز کود پسته باید ازت مناسبی داشته باشند؛ در غیر این صورت برگ‌های سرشاخه‌ها زرد شده و دانه‌های محصول کم وزن و کم مغز می‌شوند.

فسفر

عنصر فسفر نیز باعث گل‌دهی گیاهان می‌شود. حد بحرانی کمبود فسفر در خاک باغ پسته تقریبا 15 میلی گرم در هر یک کیلوگرم یا PPM از خاک است. این مقدار در برگ به 0.1 تا 0.14 درصد از ماده خشک می‌رسد. کمبود این عنصر در گیاه پسته باعث می‌شود تا سرشاخه‌ها ارغوانی رنگ شده و برگ‌ها کم کم بریزند. ساقه‌ها نیز در اثر کمبود فسفر باریک می‌شوند و گره‌ها از هم فاصله زیادی می‌گیرند.

برهنه شدن درخت پسته و کاهش رشد ریشه نیاز دیگر علائم کمبود فسفر خاک به حساب می‌آید. همچنین اگر جوانه‌ها دیر باز شوند یا رنگ سبز برگ‌ها کم رنگ و رنگ پریده باشد، نشان از کمبود فسفر خاک است.

پتاسیم

پتاسیم برای سرسبزی گیاهان شما لازم است. میزان حد بحرانی پتاسیم خاک باغ پسته 250 PPM و میزان حد بحرانی پتاسیم برگ پسته 1 تا 1.5 درصد ماده خشک می‌باشد. اگر پتاسیم خاک باغ شما کم باشد، رنگ برگ‌ها کم شده و اطراف آنه بلند می‌شوند. یعنی اصطلاحا حاشیه برگ به سمت بالا می‌پیچد. همچنین قسمت زیرین برگ‌ها قهوه‌ای شده و گاهی هم ممکن است خاکستری یا مسی رنگ شوند.

حاشیه اغلب بر‌گ‌هایی که با کمبود پتاسیم مواجه هستند سوخته است. افزایش بیش از حد کلسیم، سدیم و منیزیم باعث افت چشم گیر پتاسیم خاک می‌شود و جلوی عملکرد آن را می‌گیرد.

بهترین کود ماکرو برای کشاورزی و باغداری

بهترین کود ماکرو برای کشاورزی و باغداری

شرکت برافزا کشاورز پارس مفتخر است که در طی سالیان گذشته توانسته کودهای مناسب و ایده آلی برای زمین‌های کشاورزی و باغداری تعبیه کند. این کودها عناصر لازم برای رشد گیاه شما را در اختیارشان قرار می‌دهد. همچنین هر کدام از این کودهاباید با مشاوره مستقیم متخصصین مجموعه مشخص شوند. در نتیجه شما می‌توانید قبل از خرید، با کارشناسان مجموعه ما ارتباط گرفته و کود مناسب زمین و مزرعه خود را خریداری کنید.

  • کشاورز می‌تواند هزینه‌های کود دهی را در طول سال تقسیم کند. در حالی که در کود دهی با سایر روش‌ها 90 درصد هزینه‌ قبل از سال اتفاق می‌افتد.
  • غلظت مناسب هر یک از عناصر که با انجام تست‌های آزمایشی و با شناخت کامل از نیاز گیاه به دست آمده
  • برخی از کودهای هادر همچون کود هادر 13 یک کود کامل است و شامل هر 13 عنصر غذایی مورد نیاز درخت می‌باشد.
  • مورد مهم بعدی تعیین زمان مناسب کود دهی است که اهمیت بسیار زیادی در تغذیه مطلوب دارد. عناصر غذایی در زمان‌هایی در اختیار گیاه قرار می‌گیرد که به آن نیاز دارد و توانایی جذب آن را دارد. با هر نوبت آبیاری عناصر مورد نیاز با مراحل رشدی را در اختیار گیاه قرار می‌دهد.
  • رعایت نسبت عناصر موجود در فرمون با توجه به نیاز فصلی درختان پسته است و همچنین در نظر گرفتن اینکه زیاد بودن یک عنصر مانع جذب عناصر دیگر نمی‌شود.
  • کاملا محلول بوده و به راحتی می‌توان آن را در سطح خاک در آبیاری غرقابی و یا اضافه نمودن به آب آبیاری در آبیاری‌های تحت فشار و موضعی به کار برد.

سفارش کود ماکرو از شرکت برافزا کشاورز پارس

شرکت برافزا کشاورز پارس یکی از شرکت‌های فعال در زمینه نهاده‌های (کودهای) کشاورزی در کشور است که در تاریخ 08/02/1389 با شماره 2513 به ثبت رسیده است. برافزا افتخار این را دارد که در زمره شرکت‌های دانش بنیان به حساب می‌آید . دفتر مرکزی این شرکت در شهرستان رفسنجان واقع شده و دارای نمایندگی‌های متعدد در سطح کشور می‌باشد .این شرکت در حال حاضر بالغ بر 29 محصول را در بازار عرضه نموده که با تلاش روز افزون بر آن است تا در جهت افزایش کیفیت محصولات خود گامی بلند برداشته و رضایتمندی مشتریان خود که جز سرمایه‌های بزرگ خود می داند را به ارمغان آورد .

شما عزیزان می‌توانید جهت سفارش کود ماکرو و یا دیگر محصولات این شرکت، با شماره تلفن‌های درج شده در انتهای مقاله تماس گرفته و محصول مورد نظرتان را سفارش دهید. محصولات در سریع‌ترین زمان و منصفانه‌ترین قیمت به دست شما خواهد رسید. از اعتماد شما متشکریم.

همچنین لازم است بدانید که گروه متخصصین برافزا کشاورز پارس حاضرند تا از باغات پسته شما تا سه جلسه بازدید رایگان کرده و توصیه نامه و مشاوره لازم را به شما ارائه کنند. اگر شما نیز از محصولات باغ پسته خود رضایت ندارید و یا در فکر افزایش کیفیت محصولات خود هستید، می‌توانید با شماره تلفن‌های 034-34255305 / 034-34260037-39 تماس گرفته و مشاوره اختصاصی دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *